Over PM Energie

Over PM Energie

Ontstaan

Een aantal parkmanagementorganisaties in de omgeving van Deventer zijn in 2003 begonnen met het collectief inkopen van energie. Vanaf de start is het collectief flink gegroeid, waardoor een professionaliseringsslag onvermijdelijk werd.

Leon Knufing is sinds de liberalisering van de energiemarkt in 2001 verantwoordelijk geweest voor inkoop en energiekostenreductie bij gerenommeerdere internationale consultancybureaus. Zijn portefeuille bestond destijds voornamelijk uit grote industriƫle partijen, daarmee heeft hij ruime ervaring opgedaan met grote inkoopvolumes.

PM Energie is opgericht in 2010 door een bundeling van de specialistische kennis van Leon Knufing en de reeds bestaande collectieven met als doel: energiekosten reductie.

Doelstelling

Op dit moment zijn onze proceskosten de laagste in de bedrijfstak, terwijl onze kwaliteit van dienstverlening onverminderd hoog is.

We hebben als doel het voordeel voor deelnemende bedrijven te maximeren. Door volumevoordelen bij collectieve inkoop en het verdelen van kosten over een groot aantal deelnemers kunnen kosten voor energie verminderd worden. Dankzij onze bewezen marktkennis kunnen wij hierbij optimaal inspelen op de bewegingen van de vrije energiemarkt.

Advies over energie

PM Energie kan u ondersteunen bij tal van praktische en goed realiseerbare energieoplossingen, onder andere op het gebied van kosten optimalisatie, energiebesparing, groene energie en duurzaamheid.

Groot- en kleinverbruik

Daarbij hebben wij onze dienstverlening zo ingericht dat deze toegankelijk is voor een breed scala aan bedrijven en wij voor zowel kleinverbruikers als grootverbruikers flinke besparingen kunnen bewerkstelligen.