Uw elektriciteitscontract 2023

Momenteel heeft u deels een variabel tarief. Initieel heeft de Werkgroep Energie gekozen voor een variabel tarief dat in delen kan worden vastgezet. Inmiddels is een deel van de tarieven vastgezet, waarvan gedeeltelijk op een bijzonder gunstig moment, nog voor de energiecrisis. Momenteel zijn de tarieven geklikt voor ongeveer 57%, de overige 43% is vooralsnog variabel.

Omdat het contract nog niet volledig geklikt is, zal uw tarief per maand verschillen. Wij zullen de tarieven iedere maand opnemen in onderstaande tabel (ca. 2 weken na afloop van de maand).

 Periode Factuurtarieven
   Piek €/MWh Dal  €/MWh Enkel €/MWh 
jan-23 135,42 91,50 120,49
feb-23 n.n.b n.n.b n.n.b
mrt-23  n.n.b  n.n.b  n.n.b
apr-23 n.n.b  n.n.b  n.n.b
mei-23 n.n.b  n.n.b n.n.b
jun-23 n.n.b  n.n.b  n.n.b
jul-23 n.n.b  n.n.b n.n.b
aug-23 n.n.b  n.n.b n.n.b
sep-23 n.n.b n.n.b n.n.b
okt-23 n.n.b n.n.b n.n.b
nov-23 n.n.b n.n.b n.n.b
dec-23 n.n.b n.n.b n.n.b

De opslagen die zijn onderhandeld luiden als volgt:

Jaar Opslagen
Piek €/MWh Dal €/MWh Enkel €/MWh
2023 2,530 2,290 2,448

* Wilt u de tarieven omrekenen naar een andere eenheid? Onderaan deze pagina vindt u hoe.

Het vastrecht bedraagt €4 per maand. Verder is het sinds 2020 verplicht dat leveranciers grijze stroom certificeren middels CVO’s. De meerkosten hiervan zijn €0,02 /MWh en zijn niet inbegrepen in bovenstaande opslagen. Indien u heeft gekozen voor groene stroom treft u de meerprijs daarvoor in uw e-mail. In dit geval vervallen de meerkosten voor CVO’s. Alle genoemde bedragen zijn exclusief netwerkkosten, energiebelasting, opslag duurzame energie & klimaattransitie en btw.

Looptijd
De looptijd van dit contract voor uw specifieke situatie wordt per e-mail aan u gecommuniceerd en kan afwijken van de bovenstaande jaren.

Zonnepanelen
Heeft u zonnepanelen of wekt u op een andere manier energie op? Uiteraard heeft het collectief ook aan de afspraken omtrent teruglevering gedacht. De terugleverings-afspraken voor dit contract vindt u op deze pagina.

Let op: Overweegt u zonnepanelen te plaatsen dan dient u dit altijd vooraf bij ons te melden.

Tarief-eenheden
Zoals u wellicht is opgevallen zijn de tarieven weergegeven in €/MWh. Doorgaans communiceren wij uw tarieven in €ct/kWh, echter hanteert ENGIE €/MWh en willen we om verwarring te voorkomen dezelfde eenheid hanteren. Indien u de tarieven wil omrekenen kan dit door te delen door 10. Bijvoorbeeld: 1 €/MWh wordt 0,1 €ct/kWh. Als we rekenen in €/kWh is dat €0,001 per kWh.


Alle informatie op deze pagina en elders op de website van PM Energie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld.
Aan eventuele fouten kunnen geen rechten worden ontleend.