PM Energie bespaart

Energievoorziening is complex. Misschien heeft u zelf weleens ervaren dat u door de vele partijen en administratieve processen de bomen door het bos niet altijd meer ziet. Hierdoor worden vaak onnodig hoge kosten gemaakt. Met onze dienst Energiekostenoptimalisatie maken wij de gehele energievoorziening inzichtelijk en helpen wij bij het terugdringen van de kosten.

Kostenbesparing door kostenoptimalisatie

Wij zijn gespecialiseerd in kostenoptimalisatie. Door verbruiken, facturen en contractgegevens te combineren kunnen wij als geen ander uw energiecontracten controleren en indien nodig optimaliseren. Hierdoor kunt u zowel direct als indirect kosten besparen. Door het lokaliseren van fouten in de facturatie worden onterechte betalingen voorkomen, wat direct kosten bespaart. Daarnaast kan inzicht in uw energiekosten leiden tot verdere, indirecte kostenbesparing. De dienstverlening Energiekostenoptimalisatie is onderverdeeld in een drietal diensten. Ervaring heeft ons geleerd dat een combinatie van deze drie diensten het meeste financiële voordeel oplevert.

  • Quickscan energie-gerelateerde facturen
    Met onze quickscan achterhalen wij op basis van uw verbruiksgegevens en de facturen van uw energieleverancier fouten in de facturatie. De afgelopen jaren is er veel veranderd voor zowel energieleveranciers als netbeheerders, waardoor veel interne processen en ICT moesten worden aangepast bij deze partijen. Hierdoor is de kans op factuurfouten toegenomen. De quickscan helpt dit voorkomen.
  • Contractoptimalisatie
    Wanneer u langere tijd meer of minder dan het gecontracteerde vermogen verbruikt, dan brengt dit onnodige kosten met zich mee. Aanpassingen op dit gebied helpen u om deze kosten terug te dringen. De dienst contractoptimalisatie bestaat onder meer uit het optimaliseren van het gecontracteerd vermogen, een onderzoek naar de mogelijkheden om aansluitingen te vergroten of verkleinen en het optimaliseren van contractafspraken.
  • Energiebelasting teruggave
    Sommige bedrijven hebben recht op teruggave van (een deel van) de energiebelasting. Wij zoeken voor u uit of u hiervoor in aanmerking komt.

Geoptimaliseerd advies

Door het combineren van deze diensten brengen wij in kaart op welke vlakken u uw energiekosten kunt terugdringen. Het eindresultaat is een goed onderbouwd advies voor energiekostenoptimalisatie. Daarnaast kunnen wij u ook ondersteunen in de uitvoering van dit advies.

Geïnteresseerd?

Als u uw energiekosten door ons wilt laten optimaliseren, dan horen we graag van u. Neem vrijblijvend contact met ons op.