PM Energie koopt collectief elektra en gas in

Mocht u geïnteresseerd zijn in de verschillende componenten waar de factuur voor gas en elektra uit bestaat, dan kunt u deze hier vinden. Onze energiespecialisten kennen de grillen van de markt, zijn op de hoogte van de fluctuaties in de prijzen, spreken de taal van de leveranciers en hebben ruime ervaring in het sluiten van voordelige energiecontracten. Zo kunnen wij u van een gedegen advies voorzien, waarbij we rekening houden met een aantal factoren die de energieprijzen kunnen beïnvloeden. Wilt u advies ontvangen over uw mogelijkheden goedkoper energie in te kopen? Neem dan vooral contact met ons op.

Energiekosten vormen vaak een grote kostenpost voor een bedrijf. Waar veel kosten op de energienota vast staan, zijn andere onderhandelbaar, zoals te zien in onderstaande tabelVoor deze kosten gaan wij voor u aan de slag om een zo hoog mogelijke kostenbesparing te realiseren. Dit doen wij voor gas en elektra, maar ook duurzame energie kan collectief worden ingekocht.

Leveringstarief en vastrecht Netwerk- en Transportkosten Energiebelasting en Opslag duurzame energie 21% BTW
onderhandelbaar optimaliseerbaar niet onderhandelbaar

Collectieve inkoop elektra

Door het volume van verschillende bedrijven te bundelen in een inkoopcollectief, kan voor alle deelnemers een flinke korting worden gerealiseerd op de kosten voor elektra. Hierbij wordt gefocust op de variabele kostenposten, namelijk het kale leveringstarief en het vastrecht.

Door het collectief inkopen loopt de kostenbesparing al snel op tot circa 20 à 30 procent van het kale leveringstarief. Voor een onderneming met een jaarlijks verbruik van 100.000 kWh is dit al snel €1.500,- per jaar

Heeft uw bedrijf al een verbruik van meer dan 10.000.000 kWh op jaarbasis, dan bent u een grootverbruiker en is er minder voordeel te halen uit deelnemen in een (nog groter) collectief. In dat geval kunt u als maatwerkklant bij ons aangemeld worden. Hierdoor kunnen wij nog beter inspelen op de behoeftes van uw bedrijf, bijvoorbeeld op het gebied van een vaste of juist variabele energieprijs en de looptijd van het contract. Hierdoor zijn ook industriële grootafnemers vaak veel goedkoper uit door bij ons in te kopen.

Collectieve inkoop aardgas

De voornaamste onderhandelbare kostenposten op de gasrekening zijn het kale leveringstarief en de kosten voor landelijk netbeheer. Daarnaast is ook het vastrecht een belangrijke variabele kostenpost. Hier focussen wij dan ook op, zodat voor u een maximale kostenbesparing gerealiseerd kan worden.

Ondernemers die deelnemen aan de collectieve inkoop besparen doorgaans zo’n 20 tot 30 procent op dit kale leveringstarief. Ondernemers met een verbruik van 20.000 m3 op jaarbasis besparen jaarlijks al snel €800,- op het kale gastarief. Voor grootverbruikers kan de besparing op de landelijke transportkosten al snel oplopen tot €10.000,- per jaar.

Heeft uw bedrijf al een verbruik van meer dan 170.000 m3, dan kunnen wij u helpen om de landelijke transportkosten terug te dringen. Voor dit soort aansluitingen zijn deze kosten deels onderhandelbaar.

Groene energie

Steeds vaker kiezen ondernemers voor duurzame energiebronnen in plaats van de traditionele grijze energie. Zo wordt steeds meer energie opgewekt met zonnepanelen of windmolens. Daarnaast kan ook gas groen zijn. Wanneer u hiervoor kiest, ontvangt u hetzelfde gas als altijd, maar verplicht u de leverancier om net zoveel groen gas te produceren als u afneemt.

Het gebruik van duurzame energie sluit aan bij het maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), maar het kan ook voordelig voor u uitpakken! Wij kunnen u hier op verschillende manieren mee op weg helpen. Zo zijn er tal van opties voor het collectief inkopen van duurzame energie en is het mogelijk een traject voor zonnepanelen te starten. Neemt u hiervoor contact met ons op.