PM Energie geeft inzicht

Wanneer u als grootverbruiker collectief meetdiensten bij ons inkoopt, kunt u ook kosteloos gebruik maken van onze PM Energiemonitor. Deze applicatie geeft u beter inzicht in uw energieverbruik, waardoor een nog grotere kostenbesparing mogelijk is. Klik hier om in te loggen op de PM Energiemonitor.

PM Energiemonitor

Middels de PM Energiemonitor kunt u inzicht krijgen in uw verbruik en – indien u zonnepanelen heeft – uw opgewekte energie. U ziet niet alleen hoeveel energie u heeft verbruikt en/of opgewekt, maar ook op welke momenten. U kiest zelf of u dit wil bekijken per jaar, per maand, per dag of zelfs tot op het kwartier nauwkeurig. Met deze inzichten kunt u onnodig verbruik opsporen. Zo kunt u bijvoorbeeld signaleren dat bepaalde apparaten ‘s nachts of in de weekenden niet worden uitgeschakeld of dat uw klimaatregeling anders moet worden afgesteld.

Daarnaast vergelijkt de monitor uw huidige verbruik en/of opwek continu met uw historie, zodat u ruim van tevoren al weet of hoe u er dit jaar voor staat ten opzichte van voorgaande jaren.

Slimme inzichten

De PM Energiemonitor helpt u ook om uw verbruik beter te begrijpen. Extreme waarden worden op een intuitieve manier inzichtelijk gemaakt, zodat u gemakkelijk kunt terugvinden wanneer u ongebruikelijk veel energie heeft verbruikt. Ook is het mogelijk om uw verbruik relateren aan uw openingstijden of uw gasverbruik relateren aan de buitentemperatuur. De PM Energiemonitor wordt daarnaast verder doorontwikkeld, waardoor we steeds nieuwe functies kunnen toevoegen die u kunnen helpen om steeds meer energie te besparen.

Rapporten

Wilt u niet steeds inloggen in de PM Energiemonitor, maar wel op de hoogte blijven van uw verbruik? Dat is mogelijk dankzij de rapporten die automatisch door de PM Energiemonitor worden gegenereerd. Deze kunt u maandelijks als PDF per mail ontvangen, waarmee u in één oogopslag in uw verbruik van de afgelopen maand en hoe zich dat verhoudt tot de voorgaande maanden.

Informatieplicht Energiebesparing

Voor veel bedrijfstakken staat een energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS) in de Erkende Energiebesparingsmaatregelen-lijst die gebruikt kan worden voor de informatieplicht energiebesparing. De PM Energiemonitor voldoet aan alle eisen die volgens deze maatregel aan een EBS worden gesteld. Door het hiermee verkregen inzicht in uw verbruik, kunnen duurzame investeringen in de toekomst op rendement beoordeeld worden. Meer informatie kunt u hier vinden.

Mogelijkheden voor u:

  • Inzicht krijgen in uw energieverbruik en energie-opwek;
  • Inzicht krijgen in uw verwachtte jaarverbruik;
  • Slimme inzichten verkrijgen door verbruik te relateren aan bijvoorbeeld openingstijden;
  • Meters groeperen zodat eenvoudig totalen kunnen worden berekend;
  • De verbruiksgegevens van de aangesloten meters exporteren naar Excel;
  • Per meter documenten plaatsen (rapporten, adviezen e.d.);
  • En meer…

Slimme Meter

Als kleinverbruiker is het enige wat u nodig heeft voor de PM Energiemonitor een slimme meter. Heeft u deze nog niet, dan helpen wij u die aan te vragen.

Geïnteresseerd?

Voor onze deelnemers is deze applicatie optioneel. Mocht u hierin interesse hebben, dan kunt u contact met ons opnemen.