PM Energie vanaf het begin

Sinds 2010 houden wij ons al bezig met het collectief inkopen van energie. Met altijd oog op onze visie, missie en kernwaarden streven wij ernaar elke ondernemer een zo hoog mogelijke kostenbesparing op de energierekening te geven.

Ontstaan

In 2003 begonnen een aantal parkmanagementorganisaties in de omgeving van Deventer met het collectief inkopen van energie. Sindsdien groeide het collectief flink, waardoor een professionaliseringsslag onvermijdelijk werd. Daardoor werd in 2010 PM Energie opgericht onder leiding van Leon Knufing.

Leon Knufing is sinds de liberalisering van de energiemarkt in 2001 verantwoordelijk geweest voor inkoop en energiekostenreductie bij gerenommeerde internationale consultancybureaus. Zijn portefeuille bestond destijds voornamelijk uit grote industriële partijen. Daarmee heeft hij ruime ervaring opgedaan met grote inkoopvolumes. Bij het oprichten van PM Energie werden zijn specialistische kennis en de reeds bestaande collectieven gebundeld met één doel: energiekostenreductie.

Onze visie

De energiemarkt is volop in beweging. De liberalisatie van de energiemarkt, de belangen van grote energieleveranciers en de transitie naar een duurzame energievoorziening maken de energiemarkt complexer. Tegelijkertijd bieden deze ontwikkelingen ook volop kansen. Als onafhankelijk bedrijf met verstand van zaken kunnen wij bedrijven helpen deze kansen te benutten door ondersteuning te bieden bij energievraagstukken rondom inkoop, facturatie, besparingen en duurzame energie.

Onze missie

Het is onze missie bedrijven te helpen hun energiekosten te minimaliseren, zowel door de kracht van het collectief als door advies en ondersteuning bij individuele energievraagstukken.

Onze doelstelling

Wij hebben als doel het voordeel voor deelnemende bedrijven te maximaliseren. Door volumevoordelen bij collectieve inkoop en het verdelen van kosten over een groot aantal deelnemers kunnen kosten voor energie verminderd worden. Dankzij onze bewezen marktkennis kunnen wij hierbij optimaal inspelen op de bewegingen van de vrije energiemarkt.

Kernwaarden

Kernwaarden die centraal staan bij ons handelen zijn samenwerking, servicegerichtheid en betrouwbaarheid.

  • Samenwerking

De grootste kracht van ons bedrijf ligt op het gebied van samenwerking. Uw belang is ons belang. Door collectieve inkoop van energie kunnen wij in samenwerking met parkmanagementorganisaties, industriële kringen, ondernemersverenigingen en brancheverenigingen de energiekosten van deelnemende bedrijven minimaliseren. De beste energieoplossingen vind je namelijk niet alleen, maar worden samen met deelnemende bedrijven ontwikkelt.

  • Servicegerichtheid

Onze klanten staan centraal. U kunt met al uw energievraagstukken bij ons terecht, waarbij het ons doel is u zoveel mogelijk te ontlasten door u administratief en contractueel werk uit handen te nemen. Wij vinden het belangrijk dit alles op een persoonlijke manier te doen en hierdoor dicht bij de klant te staan.

  • Betrouwbaarheid

Wij zijn een onafhankelijke adviseur in de energiemarkt bij wie integriteit, degelijkheid en Hollandse nuchterheid hoog in het vaandel staan. Wij kennen de markt als geen ander, zonder verbonden te zijn aan grote spelers. Hierdoor kunt u vertrouwen op ons advies.