PM Energie geeft inzicht

Wanneer u als grootverbruiker collectief meetdiensten bij ons inkoopt, kunt u ook kosteloos gebruik maken van onze PM Energiemonitor. Deze applicatie geeft u beter inzicht in uw energieverbruik, waardoor een nog grotere kostenbesparing mogelijk is.

PM Energiemonitor

Middels de PM Energiemonitor kunt u inzicht krijgen in uw verbruik. U ziet niet alleen hoeveel u heeft verbruikt, maar ook op welke momenten. U kiest zelf of u het verbruik wil bekijken per jaar, per maand, per dag of zelfs tot op het kwartier nauwkeurig. Met deze inzichten kunt u onnodig verbruik opsporen. Zo kunt u bijvoorbeeld signaleren dat bepaalde apparaten ‘s nachts of in de weekenden niet worden uitgeschakeld of dat uw klimaatregeling anders moet worden afgesteld.

Hier vindt u een voorbeeld van een rapport van de PM Energiemonitor.

Informatieplicht Energiebesparing

Voor veel bedrijfstakken staat een energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS) in de Erkende Energiebesparingsmaatregelen-lijst die gebruikt kan worden voor de informatieplicht energiebesparing. Door gebruik te maken van de PM Energiemonitor kunt u hieraan voldoen. Door het hiermee verkregen inzicht in uw verbruik, kunnen duurzame investeringen in de toekomst op rendement beoordeel worden.

Mogelijkheden voor u:

  • Aangesloten meters vergelijken met andere periodes, andere meters of andere groepen meters.
  • De CO2-uitstoot weergeven per meter, per groep of totaal.
  • Meters groeperen zodat eenvoudig totalen kunnen worden berekend.
  • De meetdata van de aangesloten meters exporteren naar Excel.
  • Per meter documenten plaatsen (rapporten, adviezen e.d.).
  • Een alert instellen zodat u gewaarschuwd wordt bij overschrijdingen van door u opgegeven waarden.
  • Inzicht krijgen in het energieverbruik, inclusief het toekennen van verschillende rechten voor verschillende gebruikers.
  • Een totaaloverzicht van aansluitingen met betrekking tot energie inzien op het dashboard.

Slimme Meter

Het enige wat u nodig heeft voor de PM Energiemonitor is een slimme meter die u kunt aansluiten op de applicatie. Heeft u deze nog niet, dan helpen wij u die aan te vragen.

Geïnteresseerd?

Voor onze deelnemers is deze applicatie optioneel. Mocht u hierin interesse hebben, dan kunt u contact met ons opnemen.